Hunyadiváros

2016-05-24

Felhívás

Kedves Hunyadivárosi Amatőr Futók, Sportolók!

Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen vagyunk a városrészben, akik próbálunk a rendszeres mozgással tenni egészségünkért. Örömmel tájékoztatunk Mindenkit, hogy Pászti András önkormányzati képviselő úr kezdeményezésére és a HTT és Kecskemét város támogatásával lehetőség nyílik a városrész futói számára egy kijelölt, kb. 320-330 m ovális pálya kialakítására, mely fenyőkéreggel lesz leszórva. A futópálya mellet ebben az évben megvalósuló műfüves focipálya köré fog épülni, ahol nem a járműforgalom mellett, a gépkocsik kipufogó gázát belélegezve és nem aszfalton kellene futnunk. Helyszíne: Serleg u. Hermann Ottó tér.

Ennek az ügynek az érdekében 2016. márciusában megalakult 8 fővel a Hunyadi Városi Amatőr Sport Klub, melybe szeretnénk az amatőr sportolókat beszervezni, hogy jóval nagyobb létszámmal támaszthassuk alá a futópálya létjogosultságát. Ennek jegyében

2016. május 27-én (péntek) 18.00 órakor a Mátyás Király Általános Iskolában

találkoznunk kellene, és támogatásotokkal remélhetőleg minél több aláírást gyűjteni ahhoz, hogy megvalósulhassanak álmaink. A Klub csak formális, tagdíj nem lesz és semmi egyéb kötelezettséggel nem jár.

Távlati célként nagyon jó lenne vagy hosszabb futópályát kijelölni, vagy akár a teljes rekortán pálya megépítésében is gondolkodni, amit mind a városrész iskoláinak tanulói, mind a városrészben működő sportegyesületek (kosárlabda, judo, stb.) használhatnának. Sőt, sportversenyeket, rendezvényeket lehetne szervezni ide.

Biztosan sokan hallottatok már a Lánchíd utcai Iskola udvarán létesült rekortán futópályáról, ahova az egész városból járnak edzeni, futni a fiatalok, az idősebbek, a kisgyermekes anyukák, apukák. Mi is járunk ide, és azt látjuk, hogy többek között milyen közösségformáló ereje is van egy ilyen létesítménynek: futócsoportok alakulnak, ismeretségek, barátságok kötődnek, hiszen együtt sokkal könnyebb a kitűzött célokat, távokat elérni.

Sporttársi üdvözlettel:

Faragó Éva Flóra

elnök

Faragóné Czanik Éva

szenior atléta

Megosztás