Hunyadiváros

2016-02-20

Jelentkezés ingyenes komposztáló edényekért

komposztalo

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0041 azonosító számú “Kecskemét Megyei Jogú Város hulladékgazdálkodásának fejlesztése eszközbeszerzésekkel” című projekt keretében 4 000 db komposztáló edényt szerzett be annak érdekében, hogy a háztartásokban keletkező zöldhulladék újrahasznosítását támogassa, és a komposztálás elősegítésével a hulladéklerakóban elhelyezett hulladék mennyiségét csökkentse.

A beszerzett komposztáló edények űrtartalma 300 l, formája 76,5 cm átmérőjű, kör alapterületű 110 cm magasságú csonka kúp. A garantált hosszú élettartam érdekében az edények környezetbarát UV-stabilizált polietilén alapanyagból, alacsony nyomási technológiával készültek. A zárt, csonka kúp alakú test véd a kiszáradástól, túlnedvesedéstől, és szagtalan komposztálást biztosít. Távol tartja ugyanakkor a rágcsálókat, házi állatokat Az edény felső és alsó részén szellőzőnyílás található, mely biztosítja a szükséges oxigén cirkulációt, lehetővé teszi a baktériumok, gombák, egyéb parányi élőlények és a giliszták behatolását a komposztba.

Az edények használata mellett a háztartásokban keletkező konyhai és kerti hulladékok újrahasznosítására lehetőség nyílik, és a kiskertek művelése során az ingatlan használó olcsó talajjavító anyaghoz jut.

Az önkormányzat a város területén kertes ingatlannal rendelkező tulajdonosok részére az edényeket ingyen átadja, amennyiben a tulajdonos a hulladékgazdálkodásra szerződésben áll a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-vel, és vállalja, hogy az edényeket legalább öt évig használja és megőrzi. Az edények munkaidőben a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft. telephelyén vehetők át, azok elszállításáról az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

Az edényt igényelni a városrész önkormányzati képviselőjénél Pászti Andrásnál lehet a letölthető igénylőlap kitöltésével aláírásával a 6000 Kecskemét Mátyás király krt.46. címre, vagy a pasztiandrasferenc@gmail.com elektronikus levélcímre történő megküldésével.

Az edények átvételéről a Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-nél lehet 2016. február 1-től érdeklődni a 76/501-910 telefonszámon.

Megosztás